Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop is een virtualisatieservice voor desktops en apps die in Azure wordt uitgevoerd. Hier volgen enkele belangrijke hoogtepunten:

 • Een volledige Windows-ervaring met Windows 11, Windows 10 of Windows Server. Gebruik één sessie om apparaten toe te wijzen aan één gebruiker of gebruik meerdere sessies voor schaalbaarheid.

 • Biedt volledige bureaubladen aan of RemoteApps om afzonderlijke apps te leveren.

 • Gebruik Microsoft 365-apps voor ondernemingen en optimaliseer deze voor uitvoering in virtuele scenario's voor meerdere gebruikers.

Werk op uw device naar keuze

Werk overal met uw Windows 10 of Windows 11 applicaties op vrijwel elk device. Van laptop tot Iphone, van Chromebook tot tablet.

Veilig

Werk veilig met de ingbouwde veiligheidsopties van Microsoft en voorkom bedreigingen van uw kwetsbare data.

Klaar in minuten

Zeer eenvoudige en snelle uitrol van nieuwe werkplekken. Schaalbaar, flexibel en kostenbesparend.

Bestaande licenties

Bespaar kosten door bestaande licenties, zoals Microsoft 365, te gebruiken. Betaal alleen wat u nodig heeft.

Werk overal met uw Windows desktop en applicaties

Breng uw eigen apparaat (BYOD) mee en krijg toegang tot uw bureaublad en applicaties via internet met behulp van een Azure Virtual Desktop-client zoals Windows, Mac, iOS, Android of HTML5 (webbrowser).

Kies de juiste virtuele Azure-machine (VM) om de prestaties te optimaliseren en gebruik te maken van de voordelen van Windows 10 en Windows 11 voor meerdere sessies op Azure om meerdere gelijktijdige gebruikerssessies uit te voeren en daarmee de kosten te reduceren.
Image

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Azure Virtual Desktop voor kleinere tot middelgrote bedrijven

Azure Virtual Desktop (AVD) biedt tal van voordelen voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele en efficiënte oplossing voor hun virtuele werkplekken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Kostenbesparingen: Met AVD kunnen kleine bedrijven hun IT-kosten verminderen. Ze hoeven niet te investeren in fysieke hardware, omdat de werkplekken in de cloud worden gehost. Bovendien betaal je een vast bedrag per gebruiker per maand, zonder extra kosten voor opslag of rekenkracht

 2. Flexibiliteit en bedrijfscontinuïteit: AVD stelt medewerkers in staat om vanaf elke locatie te werken. Of het nu thuis, onderweg of op kantoor is, ze hebben altijd toegang tot hun bureaublad en applicaties.

 3. Hogere productiviteit: Doordat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens en applicaties, kunnen ze efficiënter werken..

 4. Schaalbaarheid: AVD biedt uitgebreide opties om virtuele desktops met optimale prestaties en beveiliging te realiseren.

 5. Eenvoudig beheer: AVD kan moeiteloos worden geïntegreerd met de bestaande Azure-omgeving en wordt beheerd via Microsoft Endpoint Manager.

Kortom, Azure Virtual Desktop biedt kleine bedrijven een krachtige en flexibele oplossing voor hun virtuele werkplekken, met voordelen op het gebied van kosten, flexibiliteit, productiviteit en schaalbaarheid.

 
Kan ik mijn bestaande applicaties gebruiken met Azure Virtual Desktop
Welke apparaten kan ik gebruiken voor Azure Virtual Desktop

Belangrijke mogelijkheden

Met Azure Virtual Desktop kunt u een schaalbare en flexibele omgeving instellen:

 • Maak een volledige bureaubladvirtualisatieomgeving in uw Azure-abonnement zonder gatewayservers uit te voeren.

 • Flexibele configuraties voor uw diverse workloads.

 • Gebruik uw eigen installatiekopie voor productieworkloads of voer tests uit vanuit de Azure Gallery.

 • Beperk kosten met gegroepeerde resources voor meerdere sessies. Met de nieuwe functie voor meerdere sessies van Windows 11 en Windows 10 Enterprise, exclusief voor Azure Virtual Desktop of Windows Server, kunt u het aantal virtuele machines en de overhead van het besturingssysteem aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd dezelfde resources aan uw gebruikers leveren.

 • Bied individuele eigendom aan via persoonlijke (permanente) desktops.

 • Automatisch capaciteit verhogen of verlagen op basis van het tijdstip van de dag, specifieke dagen van de week of als de vraag verandert met automatische schaalaanpassing, waardoor de kosten kunnen worden beheerd.

 • Zodra ze zijn toegewezen, kunnen gebruikers elke Azure Virtual Desktop-client starten om verbinding te maken met hun gepubliceerde Windows-bureaubladen en -toepassingen. Verbinding maken vanaf elk apparaat via een systeemeigen toepassing op uw apparaat of de HTML5-webclient van Azure Virtual Desktop.

 • Maak veilig gebruikers via omgekeerde verbindingen met de service, zodat u geen binnenkomende poorten hoeft te openen.