Eerlijke ICT

24 jaar kennis en ervaring

CNE Blog

CNE Blog
Regelmatig bloggen we over diverse interessante ICT gerelateerde zaken

Einde ondersteuning Windows 7 en Office 2010

Einde ondersteuning Windows 7 – Op 14 januari 2020 is het zover

Afgelopen jaar is er al heel veel informatie gestuurd over het aflopen van de ondersteuning van Windows 7. Bent u al voorbereid?
10 jaar geleden op 22 januari 2009 is Windows 7 uitgebracht. En nu 10 jaar later gaat Microsoft de ondersteuning van Windows 7 echt stoppen.

Vanaf dat moment brengt Microsoft geen software updates ter bescherming van Windows 7 machines en stopt Microsoft volledig met de technische ondersteuning

Wat houdt dit voor u in?
Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Als er vervolgens een beveiligingslek ontstaat kunnen hackers op uw computer komen en uw bestanden versleutelen. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10 omdat anders de veiligheid van uw bedrijf, uw klanten en uw bestanden gevaar loopt. Windows 10 ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen.

De overstap naar Windows 10 gaat mogelijk samen met het vernieuwen van uw hardware, vanwege de eisen die dat het nieuwe besturingssysteem hieraan stelt.

 


 

Einde ondersteuning Office 2010 – Op 13 oktober 2020 is het zover

Naast het einde van Windows 7 stopt Microsoft vanaf 13 oktober 2020 met de ondersteuning van Office 2010. Vanaf deze datum brengt Microsoft geen aanvullende functie(s) of beveiligingsupdates, patches en bugfixes meer uit. 

Ook het gebruik van Office 2010 wordt daarmee een risico voor organisaties. Een kwaadwillende zou bijvoorbeeld via een Word of Excel 2010 bestand een lek kunnen vinden waarmee bedrijfskritische data te stelen valt. 

Als u Office 2010 gebruikt, raden wij u aan over te schakelen naar Office 365 of een upgrade uit te voeren naar Office 2019.

  • Office 365, de abonnementsvorm van Office die deels als Cloud dienst wordt aangeboden..
  • Office 2019, de Office-versie die lokaal geïnstalleerd moet worden op een device en de belangrijkste Office-applicaties bevat.

 

Office 365

Microsoft Office 365 is een verzameling van internetdiensten. Met deze internetdiensten kunt u kiezen om online, via een applicaties op desktop, tablet en telefoon of als combinatie van deze gaan werken. Elke gebruiker mag Office 365 op 5 werkplekken installeren. De applicaties op de werkplek zijn vergelijkbaar met Microsoft Office met het verschil dat men via Office 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie, updates en fixes. Verder heeft u naast de algemene Office applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook ook beschikking over een online opslaglocatie (SharePoint) voor de gezamenlijke documenten en een online opslaglocatie voor uw eigen documenten (OneDrive). Met Office 365 kunt u gemakkelijk tegelijkertijd samenwerken in hetzelfde document. Binnen Office 365 is Teams bedoeld om samen met collega's of externen in Teamverband te communiceren d.m.v. Chats, videoconferencing of bellen. Binnen Teams kunt u gemakkelijk documenten maken en delen met uw Teamgenoten.

 

Office 2019

Office 2019 is de nieuwste versie van het Office pakket zoals bij de meeste gebruikers bekend is. Office 2019 wordt vaak aangeschaft als eenmalige aankoop. Met een Office 2019 licentie mag u Office 2019 op 1 werkplek installeren. Eenmalige aankopen hebben geen upgrade-optie, wat betekent dat als u een upgrade naar de volgende versie wilt uitvoeren, u deze voor de volledige prijs moet kopen. Office 2019 beschikt over dezelfde applicaties als Office 365 , maar die kun je dan wel alleen lokaal installeren. Een cloudvariant van de applicaties bestaat niet in Office 2019. 

 

Gebruikt uw organisatie nog Office 2010 of Windows 7? Bent u op zoek naar een veilige ICT oplossing? Bij CNE ICT Professionals denken we graag met u mee.

 

 

3
De mens als eerste schakel in de informatiebeveili...
De voor- en nadelen van Office 365

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cne.nl/