Eerlijke ICT

24 jaar kennis en ervaring

CNE Blog

CNE Blog
Regelmatig bloggen we over diverse interessante ICT gerelateerde zaken

CNE Security - Meet en weet uw ICT risico's

small
Hackers worden steeds slimmer, daarmee vertellen we hopelijk niets nieuws. Het beeld van een hacker als wereldvreemde nerd op een tochtige zolderkamer is allang achterhaald. Een hacker is in werkelijkheid een professioneel opererende criminele organisatie die alles in het werk stelt om geld te verdienen aan het stelen, verkopen en/of gijzelen van uw gegevens.

Daarom is het noodzakelijk om te achterhalen of uw ICT infrastructuur, uw netwerk, uw WifI, uw website, uw webwinkel, uw camerasysteem en zo meer wel voldoende is afgeschermd voor de grijpgrage handen van een hacker.

Samenwerking

CNE is een intensieve samenwerking aangegaan met een team van professionele "ethische hackers". Deze hackers maken gebruik van exact dezelfde tools als de criminele hackers en bezitten ook dezelfde kennis om succesvol te kunnen inbreken. Alleen het doel is anders: waar criminele hackers uw gegevens stelen, rapporteren ethische hackers slechts. Hun doel is om het internet veilig te maken, ten faveure van iedereen (behalve de criminelen dan).

Deze samenwerking tussen de zeer ervaren engineers van CNE en deze ethische hackers hebben we ondergebracht in een nieuwe 'divisie' van CNE: CNE Security.

Testen

CNE Security biedt verschillende tests aan om te kunnen achterhalen of uw ICT infrastructuur bestand is tegen aanvallen van echte hackers. 

Deze tests variëren van relatief eenvoudige kwetsbaarheidstests tot zeer vergaande PEN tests (penetratie testen).

Email Bewust

Daarnaast hebben we ook een platform ontwikkeld om uw medewerkers op de proef te stellen. Door middel van heuse 'phishing' mails proberen we ze te verleiden om op 'links' te klikken of bijlages in de email te openen. Het resultaat wordt aan u gerapporteerd en kan leiden tot bijvoorbeeld 'awareness' trainingen en workshops voor uw medewerkers. Ook deze worden door CNE Security aangeboden. 

Meer weten? Kijk op https://www.cnesecurity.nl

1
De voor- en nadelen van een Chromebook in een zake...
Een (on)gemakkelijke keuze: Microsoft 365 of Googl...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cne.nl/