We think about IT!

Netwerk CNE

dc1

Een snelle en betrouwbare verbinding met het internet staat centraal in alle door CNE geleverde diensten. Het is daarom ook niet voor niets dat we beschikken over een modern en redundant uitgevoerd netwerk. Onze transits en peerings garanderen daarnaast de benodigde connectiviteit en snelheid, overal ter wereld.

Onze routers staan in een redundante opstelling en zijn met meerdere 10Gbit verbindingen verbonden met de buitenwereld. In ons core netwerk maken we alleen gebruik van 10Gbit verbindingen, zodat we altijd hoge snelheid voor onze klanten kunnen garanderen. Mocht één van de routers uitvallen, dan wordt het verkeer omgeleid via een van de andere routers. Het Gyrocenter is een geregistreerd NL-ix/Open Peering deelnemer en ons netwerk is verbonden met hoogwaardige Tier 1 transits zoals TeliaSonera en NTT Communications. In ons netwerk maken we gebruik van Juniper, Brocade, Cisco en Extreme Networks apparaten.

Details netwerk

Het netwerk van CNE is opgebouwd uit verschillende lagen, in dit geval spreken over een layer 2 core netwerk. Over dit netwerk staan onze BGP routers met elkaar in verbinding, waarop de Transit en Peering ansluitingen op uit komen. In het Nikhef datacenter staat een van onze BGP core routers verbonden met een 10Gbit/s TeliaSonera (Transit) aansluiting en een 10Gbit/s NL-ix/Open Peering (Peering) aansluiting, in het Telecity 5 datacenter beschikt onze BGP core router over een 10Gbit/s NTT Communications (Transit) aansluiting.

Naast dat ons netwerk is opgebouwd uit verschillende lagen hebben we het netwerk tevens opgesplitst in verschillende zones, ofwel gescheiden layer 2 netwerken. Het grote voordeel hiervan is, is dat dit het netwerk extra robuust maakt. Zowel in Gyro Center DC2 als in het Switch datacenter hebben we meerdere zones, waarbij elke zone beschikt over twee redundante BGP routers die een redundante verbinding hebben met het core netwerk via de BGP core routers (Nikhef & Telecity 5). De routers van de zone functioneren als gateways voor de layer 2 netwerken.

Sommige van onze gerealiseerde zones kunnen tevens over meerdere datacenters gebruikt worden. Hierdoor kun je dus je servers verspreiden over meerdere datacenters en op eenvoudige wijze een failover realiseren tussen de verschillende datacenters.

DWDM netwerk

dc2

DWDM staat voor Dense Wave Division Multiplexing. Deze techniek wordt gebruikt om meerdere optische kanalen te combineren op één fiber, door gebruik te maken van verschillende golflengten. Zo kunnen wij onze fiber ring in Amsterdam optimaal benutten, zoals bijvoorbeeld ons layer 2 core netwerk gescheiden te houden van ons backup netwerk. CNE biedt verbindingen aan tussen vier datacenter locaties in Amsterdam. In Nikhef en Telecity 5 maken we gebruik van Optical Add Drop Multiplexer (OADM), wat ons in staat stelt om het Gyro Center DC2 datacenter in directe verbinding te brengen met het Switch datacenter.

Directe verbindingen doormiddel van DWDM:

Switch Datacenter <-> Gyro Center DC2 (via 2 verschillende routes)
Switch Datacenter <-> Nikhef
Switch Datacenter <-> Telecity5
Gyro Center DC2 <-> Nikhef
Gyro Center DC2 <-> Telecity5

 

/Ontzorgen
Bij cloud computing - ook wel 'het nieuwe werken' genoemd - heeft u geen omkijken naar uw ICT. Uw programma's, uw e-mail en uw bestanden draaien veilig en snel bij ons en u kunt werken waar en wanneer u maar wilt. Backups zijn geregeld, updates worden automatisch uitgevoerd en u werkt allemaal met dezelfde versie van Office
/Kostenbesparend
Of uw organisatie nu 10 of 1000 werkplekken telt: werken in de cloud is een serieuze kostenbesparing omdat u niets hoeft te investeren én niets hoeft te beheren.

Wij rekenen het graag voor u uit.
/Servers%20op%20maat
Uw servers zijn altijd toegesneden op uw organisatie met ruim voldoende resources zoals memory en opslagruimte om lekker vlot te kunnen werken.
/Geen%20investeringen
Een eigen server (of servers) is een duur bezit. De TCO (Total Cost of Ownership) van een in-house server wordt samengesteld uit een aantal factoren: Aanschaf en afschrijving van hardware, beheer en onderhoud, beveiliging en stroomverbruik en dure softwarelicenties.
/RemoteApp
Wanneer u werkt met Office 365 en bijvoorbeeld uw boekhoudprogramma ook in de cloud wilt draaien, bieden wij de mogelijkheid voor een RemoteAPP. Uw applicatie draait bij ons in de cloud en u opent deze met een icoontje op uw desktop. Simpel, veilig én snel! Uw applicatie en uw data staan bij ons, met alle bijkomende (veiligheids-) voordelen.
/Schaalbaar
U neemt net zoveel af als u nodig heeft: Per maand bepaalt u het aantal gebruikers en dus is uw ICT net zo schaalbaar als uw eigen onderneming. Daarbij weet u dus van te voren precies wat ICT u kost. Verrassingen behoren tot het verleden.
gantry-media://cne/klanten/Amstelveen_logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/es_100_100.png
gantry-media://cne/klanten/Engels.png
gantry-media://cne/klanten/Flexis_logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/HFB-logo.png
gantry-media://cne/klanten/MariaTailor-Logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/VVV_logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/Vita_Amstelland.png
gantry-media://cne/klanten/ccigroep.png
gantry-media://cne/klanten/hansellogo.jpg
gantry-media://cne/klanten/logo-crohill.jpg
gantry-media://cne/klanten/sas.png
gantry-media://cne/klanten/FlowFrightLogo.png
gantry-media://cne/klanten/logo_bieb.png
gantry-media://cne/klanten/snoeks.png
gantry-media://cne/klanten/wissing.png
gantry-media://cne/klanten/haarlem.png
gantry-media://cne/klanten/logo-greuter-logistic-solutions-173-19.png
gantry-media://cne/klanten/Stedelijk_logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/logo.gif
gantry-media://cne/klanten/Participe-logo_fc1.jpg
gantry-media://cne/klanten/provast.png
gantry-media://cne/klanten/Just-Brands-Logo_small2.jpg
gantry-media://cne/klanten/pvdbosch.png
gantry-media://cne/klanten/kokon.png
gantry-media://cne/klanten/igc.png
gantry-media://cne/klanten/oa-logo.png
gantry-media://cne/klanten/team_italia.png
gantry-media://cne/klanten/timpaan-logo.png
gantry-media://cne/klanten/rokatec.png
gantry-media://cne/klanten/vawo.png
gantry-media://cne/klanten/studyflow.png
gantry-media://cne/klanten/logo-esa-aalsmeer.png
gantry-media://cne/klanten/BoekestijnKester-1.png
gantry-media://cne/klanten/aps-logo.png
gantry-media://cne/klanten/sushitime.png
gantry-media://cne/klanten/logo_nicw.png
gantry-media://cne/klanten/dps-services.png
gantry-media://cne/klanten/Matchez_logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/grandhotelbeatrix_small.png
gantry-media://cne/klanten/versterking-1.jpg